Adferdsproblemer

Vestfold Dyrehospital vil hjelpe deg dersom ditt kjæledyr har adferdsproblemer. Adfersavvik kan være kjent fra tidlig valpefase, eller det kan oppstå brått eller gradvis på senere stadier i dyrets liv, og er ikke uvanlig hos eldre dyr.

En adferdsendring kan skyldes både fysiske og psykiske problemer og kan være vanskeligere å diagnostisere og behandle enn vanlige fysiske sykdommer. En sikker diagnose på adferdsforstyrrelsen er en forutsetning for å kunne gi dyr den riktige behandlingen.

Vi vil ha samtaler med deg om dyrets adferdsmønster. Vanligvis foretar vi deretter en generell helseundersøkelse og kliniske tester av dyret. Ofte er det smerter, hormonforandringer, hudproblemer eller annen somatisk sykdom som er årsaken til adferdsforstyrrelsen. En klinisk undersøkelse inkluderer gjerne blodprøver, bildediagnostik og andre undersøkelser.

Vi vil ha samtaler med deg om dyrets adferdsmønster, ofte foretar vi deretter en generell helseundersøkelse og kliniske tester av dyret. Ofte er det smerter, hormonforandringer, hudproblemer eller annen somatisk sykdom som er årsaken til adferdsforstyrrelsen. En klinisk undersøkelse som gjerne inkluderer gjerne blodprøver, bildediagnostik og andre undersøkelser.

I våre samtaler med deg vil vi gi deg råd om hvordan du kan korrigere ditt kjæledyrs adferd. Dersom årsaken til problemet er somatisk, vil vi gi den beste behandling.